Wij geloven in kansen.

Bij Sjans willen we iedereen kansen bieden. Kansen om unieke tweedehands stukken te vinden, maar ook om je herbruikbare spullen een nieuw leven te geven. Zo draag je samen met ons bij aan een circulaire maatschappij.

Daarnaast bieden wij kansen aan zij die wat verder van de arbeidsmarkt staan. Door hen te laten werken in een veilige omgeving die goed voelt. Kortom, wat je bij ons vindt en ontdekt, da’s sjans!

Meer dan 20 jaar Kempische samenhorigheid

Ons verhaal start rond 1996, bij de opening van kringloopwinkels De Klus in Geel, de Krinkel in Heist-op-den-Berg en Kat & co. in Herentals. 

Na het jarenlange succes van elke winkel apart, werden de plannen op tafel gelegd om de krachten te bundelen. Met de neuzen in dezelfde richting en het hart op de juiste plaats, vond er op valentijn in 2006 een fusievergadering tussen de drie kringloopwinkels plaats. De winkels vormden zich om tot De Kringwinkel Zuiderkempen.

Bijna 20 jaar later telt ons bedrijf maar liefst 8 kringloopwinkels met achttien gemeenten binnen het verzorgingsgebied. Wist je trouwens dat onze Heistse kringloopwinkel de enige is in Vlaanderen die elke zondag open is? Een team van vrijwilligers zorgt daar al 25 jaar voor. Straffen toebak, nietwaar?

c38e5f50-65c9-4906-b60b-dd76c5a22098.jpg

De Kringwinkel Zuiderkempen krijgt in 2024 een tof vintage jasje

Ondertussen zijn we klaar voor de volgende stap in ons verhaal. Met een nieuwe naam en een bijpassende stijl willen wij de hartverwarmende kracht van onze 8 Kempense vestigingen laten samensmelten met het prachtige circulaire aspect van tweedehands. Daarom heten wij vanaf nu Sjans. Want “Tweedehands, da’s sjans.”

Wil jij bijdragen aan deze circulaire wereld? 

Ontdek meer over spullen geven of Bekijk onze geefpunten

sjans-polo.jpg

Sjans, een activiteit van maatwerkbedrijf Waardenmakerij

Sjans maakt deel uit van ‘Waardenmakerij vzw’ (tot 31 januari 2024 is dat nog 'De Kringwinkel Zuiderkempen'), samen met Energiesnoeiers Zuiderkempen, Foodsavers Kempen, InDeSoep en Klus- en Verhuisdienst. Als één sterk team kunnen we jou zo heel wat lokale diensten aanbieden. Samen maken we jouw leven makkelijker.

  Klus&Verhuis

  Hulp bij klussen, schilderwerken en verhuizen, voor  gezinnen, organisaties en bedrijven.

  InDeSoep

  Maaltijden boordevol groenten aanbieden bij lokale handelaars: dé lekkerste soep, wraps, slaatjes, pasta's.

  Energiesnoeiers Zuiderkempen 

  Begeleiding bij de optimalisering van je energiekosten. 

  Foodsavers

  Voedseloverschotten herverdelen onder lokale armoedeorganisaties en andere instanties.

  Groep Talent, uniek Kempisch talent gebundeld

  Als gedreven maatwerkbedrijf geven wij om onze maatschappij. En dan vooral om de mensen die het iets moeilijker hebben. Mensen in armoede, personen met psychische of fysieke beperkingen of met een moeilijke sociale achtergrond krijgen bij ons een tweede kans.

  Dat doen we niet alleen. Samen met de Kempische bedrijven Twerk vzw, Boskat vzw en dienstenchequesbedrijf Contenti vormen wij Groep Talent.

  twerk1a.jpg

  Onze 4 kernwaarden

  Wie werkt bij Sjans, werkt in een veilige omgeving. Op een plek waar ruimte is om te groeien en talent te laten ontwikkelen. Een plek waar je kan zijn wie je bent, ongeacht de rugzak die je meedraagt. Met deze kernwaarden zijn wij er voor iedereen in de samenleving.

  Geborgenheid

  "Ik kan zijn wie ik ben."

  Professionaliteit

  "We doen het goed en grondig."

  Eigenaarschap

  "Dit is van mij, van jou, van ons samen."

  Toekomst

  "Goed voor ons, voor de Kempen, voor de wereld."

  nr146dfdba2a47acf7de75032cb334053ad.jpeg
  nr14524b018623ad81c7bad0931a1d2cd74.jpg
  nr118ab74b80babb5c0f508ff7e7f89e177.jpg
  nr16ba6fa98d7fe957e247cecc9a38d03af.jpg

  Geef je mening over Sjans

  Elke dag een beetje beter. Met die ingesteldheid halen wij dagelijks alles uit onze nostalgische art deco kast om jou het beste aan te bieden. Heb je suggesties voor ons? Of vind je gewoon dat we kweetniehoegoe bezig zijn? Laat het ons weten!

  Ja, ik wil mijn mening geven.