In onze geefpunten ontvangen we dankbaar jouw herbruikbare goederen.
Home Gegeven is gegeven?!

Gegeven is gegeven?!

5 minuten

Oeps, gene sjans! Ik heb per ongeluk iets gegeven dat ik nog nodig heb! Kan ik het terugkrijgen?

‘Jullie zijn bij ons allerlei spullen komen ophalen. Bedankt, de chauffeurs van jullie ophaalploeg waren heel vriendelijk. Ze hebben ons goed geholpen! We hebben per ongeluk ook een boek meegegeven dat onze dochter nog nodig heeft voor haar schoolwerk. Kunnen we dat boek terugkrijgen?’

Gulle Gever

‘We hebben enkele dozen met herbruikbare goederen in jullie hergebruikcontainer in het recyclagepark van Geel geplaatst. Daar zat per vergissing het knuffeltje tussen waar onze kleindochter altijd naar vraagt als zij bij ons komt logeren. Het gaat om een klein lichtbruin aapje met een lange staart. Kunnen jullie dat eens nakijken?’

Gulle Gever Geel

‘Vandaag met het opruimen hebben we per ongeluk een ‘diamond painting’ van Jhope mee weg gedaan naar het geefpunt van Sjans Kasterlee. De ‘diamond painting’ zat in een grote kader en was een speciaal cadeau voor mij. Als iemand het tegenkomt zou het leuk zijn. Ik wil er zelfs voor betalen.’

Gulle Gever Kasterlee

De gulle gever van de ‘diamond painting’ had veel sjans. We konden het werk nog terugvinden in het magazijn van Sjans Kasterlee en als dank was er een grote doos koffiekoeken voor de medewerkers. Merci, he!

Maar, meestal is het gene sjans voor de ongelukkige gulle gevers. En hoe graag we ook willen helpen dan, meestal is een gegeven goed echt onmogelijk terug te vinden. Zeker niet in onze grote winkels...

Hoe dat komt? Om dat te begrijpen kan je best even meekijken binnen een geefpunt en magazijn van een van onze grotere kringloopwinkels.

Geefpunt werking.jpg

Veel bedrijvigheid in onze geefpunten

Doorlopend komen gulle gevers spulletjes afgeven. Onze chauffeurs lossen meermaals per dag goederen die ze mochten ophalen bij onze gevers thuis. De ophaalploegen halen ook de spullen op die worden gedoneerd in de kringloopcontainers op de recyclageparken.

Om orde aan het geefpunt te bewaren hebben onze mensen daar de handen vol. Alle verschillende soorten goederen moeten zo snel mogelijk worden gesorteerd in de juiste bakken, dozen of kooien. Deze verhuizen na de eerste sortering naar andere plekken om verder te verwerken.

  • Kleding en ander textiel gaan in grote draadcontainers. In het centraal magazijn werken onze medewerkers aan de textielband om kleding verder te sorteren.
  • Boeken worden in bananendozen gestoken om in het centraal magazijn te sorteren en te prijzen.
  • Huisraad, decoratie, speelgoed en multimedia gaan in vele bakken om aan de verschillende lijnen na te kijken en te prijzen.
  • Elektrische toestellen gaan in draadcontainers om in ons elektro atelier te testen, te reinigen en te prijzen.

Waarom we dat boek, die knuffel of een ander vermist item dus meestal niet kunnen gaan zoeken? In de meeste gevallen zit het vermiste item letterlijk tussen duizenden andere stuks in bakken of dozen. Hoe graag we het ook zouden willen vinden, het is helaas als zoeken naar een naald in een hooiberg.

Nog meer binnen kijken?

img-20240402-wa0020.jpg

Herbruikbare goederen doneren, hoe dan?

Je kan je spullen op verschillende manieren schenken aan Sjans:

  • Breng ze naar één van onze 8 geefpunten.
  • Vraag een gratis ophaling aan bij je thuis.
  • Kleinere spullen zijn ook gratis welkom in de hergebruikcontainer op het recyclagepark van jouw gemeente.
  • We halen ook textiel op, in de oranje zak.

Kies dus vooral wat voor jou het gemakkelijkste is! Want wat je ook kiest: wij zijn ontzettend dankbaar voor alle herbruikbare goederen die ons worden geschonken. De opbrengst uit de verkoop investeren wij in tewerkstelling, in goeie jobs voor de mensen van de Kempen. En vooral voor zij die niet overal de nodige kansen krijgen. Een ongelooflijk dikke merci dus!

fb-img-1713426262705.jpg

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. We sturen ongeveer maandelijks een brief met daarin informatie over onze acties, de webshop, over onze werking.